perjantai 11. huhtikuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 19

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Tässä osassa mukana ovat Beavertown, Magic Rock ja Off Color.

Beavertownin tarina:
Lontoolaisen Beavertownin tarina alkoi joulukuussa 2011, kun panimo perustettiin Duke’s Brew and Que-ravintolan tiloihin. Sittemmin panimon toiminta on laajentunut ja panimo on muuttanut pois ravintolan tiloista tilavampiin tiloihin. Beavertownin missiona on tuottaa mieleenpainuvan kokemuksen juojalleen antavia oluita intohimoisella asenteella.

Haluaisin kokeilla Beavertownilta:
Olut nro 1. Bloody ’Ell 
Bloody ’Ell on 7,4-prosenttinen veriappelsiini-IPA. Veriappelsiini on ainakin mehun muodossa yksi suosikeistani, joten siitä luulisi saatavan myös herkullista humalamehua. Prosenttien puolesta tämä olut ei kuitenkaan muistuta mehua. Bloody ’Elliltä odotan mehevää makua, appelsiinista aromia ja kirpeää loppupotkua. Myös britti-IPAlle ominaisia toffeisia ja kermaisia sävyjä saattaa olla havaittavissa.

Olut nro 2. Gamma Ray
Toinenkin valintani osuu Pale Ale-vyöhykkeelle. Tällä kertaa kyse on American Pale Alesta, jonka alkoholiprosentti on 5,4. Oluen saamat pisteet ovat yllättävän korkeat suhteellisen miedoksi olueksi vahvoja oluita suosivassa Ratebeerissä. Gamma Ray on siis epäilemättä laadukas APA, joka henkinee mäntymetsän jylhää hiljaisuutta ja greipin suutasuipistavaa kirpeyttä. 

Magic Rockin tarina:
Magic Rock aloitti panimotoiminnan vuonna 2011 Englannin Huddersfieldissä. Panimo sai nopeasti kansainvälistä huomiota ja se nimettiin Ratebeer-sivustolla toiseksi parhaaksi uudeksi panimoksi maailmassa 2012. Magic Rockin oluista julkaistiin jo vihjailevasti osa Copenhagen Beer Celebrationin Facebook-ryhmässä, mutta oluiden sessioita ei vielä paljastettu. Niinpä päädyin valitsemaan julkistetuista oluista mielestäni kaksi kiinnostavinta, joiden eniten toivoisin tulevan jompaankumpaan omista sessioistani (pe-aamu tai la-aamu).

Haluaisin kokeilla Magic Rockilta:
Olut nro 1. Bourbon Barrel Bearded Lady 2014 
Bourbon Barrel Bearded Lady on Magic Rockin vuosittain julkaisema tynnyrikypsytetty 10,5-prosenttinen Imperial Stout. Tuhdin oluen kuvaillaan syvän suklainen, vahvan kahvinen ja viinimäisen marjainen. 

Olut nro 2. Un-Human Cannonball IIPA 2014
Un-Human Cannonball on 12-prosenttinen, voimakkaasti humaloitu olut. Ja voimakkaasti humaloidulla en tässä tapauksessa tarkoita eräässä yhteydessä tällaiseksi tituleeratun Carlsberg Lagerin tyylistä ’humalointia’, vaan humalointia, joka on voimakkaampaa kuin Magic Rockin Human Cannonball DIPAn humalointi. Un-Human Cannonball on humaloinnin voimakkuutta lukuunottamatta humaloitu samaan tapaan kuin serkkunsa, eli sitruksia ja trooppisen raikkaita hedelmiä on luvassa suun täydeltä.

Off Colorin tarina:
Chicagolaisen vuonna 2012 perustetun Off Colorin tarinalla on yksinkertainen perusta. Panimon perustajat John Laffler ja Dave Bleitner syntyivät, tekivät elämässään muita asioita kuin oluen panemista ja jossain vaiheessa ymmärsivät, että ovat parempia panemaan olutta kuin tekemään muita asioita. Olutkoulu Siebel Institutessa opiskelleet kaverukset päätyivät perustamaan oman panimon suuremmissa panimoissa käyttämiensä oppivuosien jälkeen. Tuloksena oli Off Color Brewing. Myös Off Color ehti jo julkaisemaan listansa, joten sovellan panimoon samaa periaatetta kuin Magic Rockiin.

Haluaisin kokeilla Off Colorilta:
Olut nro 1. Dino’smores
10,7-prosenttinen Imperial Vaahtokarkki Stout graham-kekseillä, kaakaolla ja vaniljalla. Dino’smoresin osalta mahdollisuuksia on monia. Joko olut sortuu ällömakeuteen ja hukkuu hattarapilven alle tai sitten se onnistuu nivomaan elementtinsä yhteen harmoniseksi kokonaisuudeksi, jossa Imperial Stoutin perusmauillekin (kahvi, suklaa) on jätetty tilaa.

Olut nro 2. Troublesome
4,5-prosenttinen Troublesome on vähintään yhtä mielenkiintoinen viritelmä kuin Dinos’mores. Troublesome on tavallisen vehnäoluen ja erittäin happaman, maitohappobakteerikäyneen oluen yhdistelmä. Mukaan on laitettu myös ripaus suolaa ja korianteria. Lopputulosta on vaikea kuvitella. Sitä pitäisi maistaa.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessioon mahtuu yhä väkeä.

Copenhagen Beer Celebration Preview-sarjan edellisen osan voit lukea tästä:

Uusin versio tapahtumaan osallistuvien panimojen listasta löytyy alapuolelta. Siihen on merkitty yliviivauksella tähän mennessä peruneet panimot ja niiden tilalle tulleet tulokkaat lisätty listan perään.

1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Lervig
32. De Molen
33. Amager
34. Cervejaria Way Beer
35. Green Flash
36. Jester King
37. Brekeriet
38. Beavertown
39. Magic Rock
40. Off Color Brewing
41. Arizona Wilderness
42. B. Nektar Meadery
43. Boneyard Beer

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Beavertown Ratebeerissä:

Magic Rock Ratebeerissä:

Off Color Brewing Ratebeerissä:

Beavertown Bloody ’Ell Ratebeerissä:

Beavertown Gamma Ray Ratebeerissä:

Magic Rock Bourbon Barrel Bearded Lady Ratebeerissä:

Magic Rock Un-Human Cannonball IIPA Ratebeerissä:

Off Color Dino’smores Ratebeerissä:

Off Color Troublesome Ratebeerissä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti